Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Дивовижні тури в Болгарію для тих, хто подумує про переїзд

Автор: Vladislav
07.08.2016 16:37

Для багатьох наших туристів відпочинок в Болгарії - це майже як поїздка на дачу. Відмінну дачу, комфортабельну, зручну, але все ж таку знайому і близьку до дому.

Туры в болгарию автобусом розбираються, як гарячі пиріжки - наприклад, на сайті tkwelt.com.ua можна знайти безліч актуальних пропозицій. Відпочинок в Болгарії не втрачає своєї актуальності і в цьому році, але зараз багато хто вже замислюються не про пару тижнів або місяців, а про все життя. У цій країні можна дивним чином відчути себе і в гостях, і вдома. Адже все ж болгари - це слов'янський народ. Що ж потрібно знати про місцеве населення перш ніж переїхати в цю країну? По-перше, тут дуже доброзичливі і доброзичливі до іноземців. Це величезний плюс, адже в багатьох країнах, особливо в Європі, жителі навіть не приховують свого гордовитого відношення до приїжджим.

По-друге, навіть якщо ви не знаєте болгарського, у вас не буде особливих проблем з розумінням хоча б в перший час. Болгари, особливо молодь, прекрасно володіють англійською. Якщо ви переїжджаєте з дітьми, потрібно знати дещо про процес навчання. Загальна освіта тут включає в себе всього 7 класів, після яких учень здає загальний іспит з математики та мови. Після іспитів студент вступає до гімназії, яка може мати різні профілі. В основному до предметів додається англійська мова, а на другому місці - інші дисципліни. Вступ до вищого навчального закладу залежить від отриманих в гімназії оцінок. Зі списку всіх дисциплін студент повинен розподілити градацію бажаних до вивчення уроків, після цього розподільна система збирає групи і складає розклад. Розклад залежить не тільки від бажання студентів, але ще і від кількості вільних місць.

Середньостатистичний день звичайного громадянина робітничого класу виглядає просто: після роботи - вечеря, під час або після вечері - футбол. У громадян заможніший дозвілля може відрізнятися в кращу сторону: вони можуть дозволити собі провести вечір в місцевому кафе за келихом зігріваючого. До речі, в тому ж самому кафе днем, поки чоловіки на роботі, відпочивають з колясками болгарські матусі. Зазвичай в таких кафе можна не поспішаючи, з чашкою кави в руці, вибрати необхідні для дому продукти і речі.

До речі, курорт банско болгария підійде тим людям, які люблять гірнолижний спорт та відпочинок. Взимку тут дуже гарно і є вся необхідна інфраструктура.

Магазинчики при кафетеріях включають в асортимент предмети щоденного попиту, починаючи від хліба і закінчуючи пральним порошком. Головне національне свято в Болгарії - це Георгієв день. Він святкується 6 травня. У цей день оголошується вихідний, а в містах стає порожньо: все відправляються до родичів за місто, зазвичай в села. Ставлення до дітей в сім'ях вкрай уважне. Батьки всіляко опікають своїх чад і бережуть їх. Це може здатися трохи надмірною турботою, але так вже тут прийнято. Часто опіка зберігається навіть над підлітками 14-15 років, тому про самостійність місцевих дітей годі й казати. Болгари - дуже толерантний, але при цьому дуже гордий народ.

Вони важко переносять критику, навіть дуже тактовну, тому гострих тем краще зовсім уникати, а не те образяться, причому всерйоз і надовго. Хорошим тоном вважаються хвалебні і підбадьорливі мови, негатив взагалі не вітається. Взагалі, в Болгарії поширена схема «бартеру» практично у всьому. На люб'язність належить відповісти люб'язністю, на послугу - послугою, на похвалу - похвалою, і так далі. Причому це не просто слова, болгари дійсно шанобливо ставляться до подібного. Наприклад, місцеві - дуже гостинний народ, тому і вам потрібно буде відповідати взаємністю, якщо не хочете уславитися снобом.

Одна з нечисленних проблем в Болгарії - це цигани. Зазвичай вони проживають в окремих районах за типом «гетто», працюють нелегально і живуть без зручностей. Однак часто намагаються влаштувати побут за рахунок інших: наприклад, підключаються до чужих енергомереж. Влада бореться з цим у міру сил, але поки не зовсім успішно. Графік роботи місцевих магазинів теж може заподіяти незручності: продуктові маркети закриваються о 22:30, а господарські і зовсім з 18:30. По неділях багато магазинів закриті. Болгари дуже люблять святкувати, але будь-який свято не триває більше трьох днів. Після закінчення заходу ніхто і не згадає про його привід. А ще тут дуже поважають народну музику, навіть серед молоді.

Для пунктуальних мігрантів тур в Болгарію може встати кісткою в горлі: тут, можна сказати, прийнято спізнюватися. Пунктуальних людей дуже мало. Ввічливість болгар теж може зіграти злий жарт: наприклад, якщо ви запитаєте дорогу, а болгарин не знатиме точного маршруту, він відправить вас з натхнення тільки тому, що відмова - це в його розумінні більш неввічливо. Тому не ображайтеся, якщо вас таким чином «обдурять» - насправді, вас просто не хотіли образити. Для робітничого класу тут свої правила щодо податків: в пенсійний і з охорони здоров'я фонди йде до 40% зарплати. Проте, безкоштовної медицини в Болгарії не існує: за будь-огляд і процедуру все одно доведеться платити, хоч за пільговим тарифом.

Зате велика увага приділяється в Болгарії безпеки громадян. Навіть серед ночі можна відправитися пройтися вулицями: всі вони освітлені і майже порожні. Поліція також справно виконує свої обов'язки. І бюрократії тут практично не існує.

Багато вже встигли переїхати відзначають, що Болгарія - дуже цивілізована і культурна країна. Звичайно, тут є свої нюанси у всьому, - навіть, наприклад, в тому, що кивок тут означає заперечення, а хитання головою з боку в бік - навпаки, згода. Однак якщо ви вирішили зробити Болгарію своїм новим будинком, будьте впевнені: все вийде, адже дивацтв тут не більше і не менше, ніж в будь-якій іншій країні.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99