Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Активи та пасиви по Роберту Кійосакі

Автор: Vladislav
11.12.2015 19:07

Поняття активів і пасивів є фундаментальним для досягнення фінансової незалежності. Р Кійосакі пропонує, з одного боку, просте, а з іншого боку, дуже ефективне тлумачення даних термінів.

Що належить до активів, а що до пасивів? Як визначити до чого відносити вашу власність? Які найпоширеніші помилки в цій галузі? Відповіді ми пропонуємо вам далі.

 


Хто такий Роберт Кіосакі?

Є імовірність, що серед читачів все ж знайдеться людина, яка знає Роберта Тору Кійосакі. Розповімо трохи про автора цієї теорії.

Р Кійосакі є одним з найпопулярніших інвесторів у всьому світі. Його знаменитість пов'язана не стільки з його успішністю на фінансових ринках, скільки з письменницькою діяльністю.

За свою приблизно 20-річну історію як автора, знаменитий підприємець і інвестор написав 26 книг, загальний тираж яких скоро досягне 30 мільйонів копій. Багато з його праць є затвердженою для навчання у ВНЗ літературою.

До речі, на сайті http://best-investor.ru/fyuchers-na-bitkoin-cme ви можете знайти більше цікавої інформації про біткоін вже зараз.

 Тепер безпосередньо про питання активів і пасивів.

Що таке актив і пасив по Кіосакі?

Знаменитий інвестор пропонує досить просте розмежування між даними поняттями - напрямок грошового потоку. Іншими словами:

  • Актив - це власність, яка приносить дохід;
  • Пасив - це майно, що віднімає гроші.

У плані інвестицій до активів, як правило, відносять нерухомість, іншу власність або бізнес, в управлінні або діяльності якого власник не приймає активної участі. Так, до активів Кийосаки відносить:

  • Здавати в оренду нерухомість або землю;
  • Будь-яку іншу власність, що здається в оренду;
  • Акції великих державних компаній, використовувані для довгострокових інвестицій;
  • Вклади в банках та інвестиційних фондах;
  • Пасивний бізнес;
  • Інтелектуальна власність, що приносить дохід.

На покупку активів можна активно користуватися позиковими грошима, наприклад іпотекою, споживчим кредитом.

 До пасивів відноситься те майно, баланс доходів і витрат від якого негативний, тобто те, що забирає у вас гроші. Мова йде про:

  • Кредитні картки, кредити і позики;
  • Гроші, що зберігаються в сейфі або просто вдома тривалий час;
  • Особистий автомобіль;
  • Нерухомість, в якій ви самі проживаєте.

Однак не все настільки однозначно і далі ми наведемо деякі приклади частих помилок.

Часті помилки в питанні активів і пасивів

Багато людей при розрахунку активів і пасивів відносять будинок або квартиру, в якій вони живуть в першу категорію. На думку Р Кійосакі, це одна з найбільш поширених помилок. Будь-яке житлове приміщення вимагає постійного вкладення грошей у вигляді комунальних послуг, ремонту та багато чого іншого. Житло, в якому ви проживаєте самі приносить тільки збитки, а значить належить до категорії пасивів.

Також багато суперечок виникає навколо особистих автомобілів, які, як не дивно, можуть виступати в якості як активів, так і пасивів. Наприклад:

  • Якщо ви використовуєте машину тільки як засіб особистого пересування, то це пасив. Ви регулярно витрачаєте гроші на паливо, запчастини, послуги СТО і т.д., але при цьому вона не приносить безпосереднього доходу.
  • У разі використання авто для заробітку, наприклад, послуги таксі або кур'єра, то це майно вже можна перенести в розділ активів.
  • Окремої уваги потребують ретро і колекційні машини. Дані транспортні засоби є інвестиціями і приносять дохід за рахунок постійного зростання їх вартості. Головне бути акуратним при їх використанні.

Третьою оманою в питанні активів і пасивів, на думку Р Кійосакі, є особисті заощадження, що зберігаються вдома. Багато хто вважає це своїм активом, однак інфляція кожен день зменшує цінність цих грошей і Роберт Кійосакі вважає це пасивом.

Висновок

 Як можна помітити, в питанні активів і пасивів Роберт Кійосакі не дає однозначних ярликів для будь-якої власності. Все питання лише в тому, який вплив надає певне майно на ваш грошовий потік - позитивне чи негативне.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99