Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Власна аптека: особливості її відкриття

Автор: Vladislav
30.01.2017 00:05

Самий рентабельний вид торгівлі - продаж лікарських препаратів і супутньої їм продукцією. У наш час багато людей в аптеках залишають більше грошей, ніж в супермаркеті. На медикаменти завжди високий попит, тому такий бізнес є потенційно прибутковим.

Для початку доведеться визначитися з напрямком. Наприклад, можна зайнятися відкриттям аптечного пункту, кіоску, магазину чи класичної аптеки. Відрізняються вони нормативними документами, надаваними послугами і дозволеними ліками. Наприклад, продавати за рецептами медикаменти дозволяється лише класичної аптеці або пункту. А ось в магазинах або кіосках можна продавати тільки безрецептурні препарати.

Перш ніж відкрити аптеку, слід підібрати гарне місце. Звичайно, краще шукати приміщення в спальних районах, адже рівень жвавості позначиться не тільки на кількості відвідувачів, а й на прибутку.

До речі, вас може також зацікавити аптека низких цен, в якій ви можете придбати велику кількість препаратів за найнижчими цінами.

Приміщення слід вибирати не менше 75 кв. метрів. Його потрібно буде розділити на кілька приміщень: торговий зал, кімнати для співробітників і зберігання лікарських засобів. Ще можна зробити кабінет для бухгалтера і керівника.

Потім вам буде потрібно ліцензування фармацевтичної діяльності. Для цього доведеться уявити багато документів:

  • • Свідоцтво, яке підтверджує постановку на облік в податковому органі;
  • • Анкету із зазначенням адрес підрозділів і юридичної особи, найменування організаційно-правової форми;
  • • Копії установчих документів;
  • • Довідку про сплату ліцензійного збору;
  • • Документи, які підтвердять наявність фармацевтичної освіти у персоналу;
  • • Довідку від СЕС, що приміщення відповідає заявленій діяльності;
  • • Сертифікат про підготовку керівника.

Їх збір є найскладнішим випробуванням для індивідуального підприємця. Взагалі, при відкритті аптеки потрібно готуватися до того, що доведеться відвідати багато різних інстанцій.

На роботу треба брати тільки тих, у кого є фармацевтична освіта. На посаду провізора знадобиться людина з досвідом, який має спеціальний сертифікат фахівця. Саме він буде найважливішим в колективі. Ось чому при організації даного бізнесу треба ретельно підходити до питання набору співробітників, особливо керуючого.

Аптеку можна відкрити закритого або відкритого типу. У першому випадку продаж виконується через прилавок, а в другому - діє система самообслуговування.

Правильна викладка продукції має на увазі поділ на групи: сезонні товари, ліки, що відпускаються за рецептом та без, засоби по догляду і далі. Але група повинна бути зрозуміла клієнтам, адже розгубившись в торговому залі, вони підуть і нічого не придбають. Не варто розміщувати препарати виключно за ціною, навпаки, недорогі медикаменти треба розташовувати на рівні очей. А ось дорогим препаратам там точно не місце, адже покупці можуть подумати, що в аптеці все занадто дорого.

Індустрія в сфері здоров'я може виявитися дуже прибутковою справою. Правда, весь час доведеться трудитися, боротися з конкурентами, грамотно застосовувати рекламні та стратегічні кроки.

 

Читайте статьи по теме

Экономика ТВ (видео)




Смотреть другие видео/новости…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99