Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Арбітражна стратегія Форекс

Автор: Vladislav
05.05.2017 12:15

Арбітражні стратегії Форекс з'явилися на валютному ринку ще в 80-х роках, хоча їх зародження пов'язано з товарними ринками декількома роками раніше. У середовищі трейдерів під цим терміном часто розуміють торгівлю на різниці котирувань по одному і тому ж фінансового інструменту у різних брокерів. Суть стратегій арбітражу насправді не в цьому. Існує кілька методик, які вже давно використовуються трейдерами. Розглянемо їх докладніше.

 

Арбітражна стратегія Форекс для корелюючих інструментів

Найпопулярнішою арбитраж на форекс є відкриття ордерів в протилежні сторони на двох корелюючих інструментах в момент розбіжності їх ціни. Важливо відзначити, що для торгівлі по цій системі підійдуть тільки валютні пари з позитивною кореляцією. Входити в ринок потрібно буде тоді, коли вони будуть рухатися в протилежному напрямку, оскільки в результаті рух все одно стане синхронним.

Для торгівлі по стратегії необхідно скористатися індикаторами кореляції, щоб визначити фінансові інструменти, за якими ви будете відкривати позиції. Для початку на графік будь-якої валютної пари потрібно встановити індикатор iCorrelation Table, який представляє собою таблицю з даними кореляції. З неї ви можете вибрати пари з найбільшим позитивним коефіцієнтом. Ось так виглядають його свідчення на графіку.

Вас цікавлять пари, на перетині яких стоять цифри жовтого кольору. Решта до уваги брати не потрібно.

Далі необхідно на графік однієї валютної пари нанести графік другої. Це необхідно для того, щоб бачити, коли ціни фінансових інструментів почнуть рухатися в різні боки. Для реалізації цього етапу арбітражної стратегії Форекс можна використовувати індикатор Overlay Chart, в настройках якого потрібно вказати, графік якої валютної пари ви хочете відобразити поверх поточного вікна. В результаті у вас вийде приблизно така картинка.

Після проведення підготовчих заходів шукати негативну кореляцію на парах з позитивною кореляцією буде значно простіше. Коли ж потрібно купувати і продавати пари згідно Форекс стратегії арбітражу?

В цьому відношенні немає чітких правил. Зазвичай входять в ринок двома ордерами - продають ту пару, яка падає, а другу купують. Проте, цей спосіб не такий простий, як здається, оскільки не можна входити в ринок кожен раз, як тільки ви побачите розбіжність між цінами двох фінансових інструментів. Потрібно це робити, якщо одна з пар не дуже активно рухається. Приклад показаний на малюнку нижче.

При продажу однієї пари і покупку іншої в зазначених місцях одна угода закрилася б в нулях, а друга з прибутком, якщо фіксація результатів сталася б в місці, зазначеному на графіку синім овалом. Звичайно, тут вказано класичний і майже ідеальний приклад використання арбітражної стратегії Форекс. У реальності є безліч підводних каменів.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99